Fasering Implementatie START

Installatie en aanvraag van Microsoft 365 Non-profit licenties

1. Voorbereiding

U kiest ervoor om zelf de inrichting van Microsoft 365 te doen. We kijken in deze eerste fase of deze keuze past en dit past bij de verwachting. We spreken de huidige situatie door en kijken of er nog andere we de wensen zijn. Dit is een telefonisch consult op afstand.

2. Inventarisatie

Voor een juiste aanvraag van Microsoft 365 licenties voor uw kerk hebben we standaard vragen lijsten samengesteld, deze sturen we toe, deze kunt u invullen en retour mailen. Hierna zetten we de aanvraag in gang.

3. Configuratie

In deze fase koppelen we uw Microsoft 365 omgeving op uw domein en stellen de licenties beschikbaar.

We geven uw beheerders toegang tot de beheeromgeving van Microsoft 365.

Hierna kunt u zelf aan de slag met de verder inrichting en configuratie van Microsoft 365. Nadat dit is gedaan, doen we samen met uw beheerders een laatste check.

Wordt de installatie gedaan op een geheel nieuw domein dan kunnen we stap 4 overslaan en direct door met de stap 5 de livegang.

4. Test en Acceptatie

Tijdens de test en acceptatie fase gaan checken we technisch of alles technisch werkt. Uw beheerders checken zelf of alle mailboxen en gebruikers van de 'oude' omgeving zijn overgezet, zodat we klaar zijn voor de livegang.

5. Livegang

Tijdens de livegang zetten we de schakelaar op het internet om, we passen als laatste het SPF en MX record aan. Vanaf dat moment zal de e-mails binnenkomen op de nieuwe Microsoft 365 omgeving.

6. Nazorg

In deze afrondende fase zijn we op de achtergrond betrokken en bereikbaar voor technische ondersteuning van uw beheerders voor een periode van 4 weken.